Åldersupplysning

Luis Felipe Edwards Pinot Noir

PN pupilla 20151:a juni släpper Rewine en pinot noir från Luis Felipe Edwards. Chile har och är ett land med viner som ofta kan ses som skolexempel på respektive druvsorter. LFE pinot noir är inget undantag och vi har nu fått möjligheten att jobba med ett riktigt prisvärt vin för 59 kronor säger Joakim Perani, VD Rewine.

Detta är en klassisk pinot noir, frisk och fruktig med tydliga toner av röda bär såsom solmogna jordgubbar, hallon och körsbär. Smaken är komplex med återkommande element av röda bär, vanilj och fat samt en lång avslutning med mjuka tanniner.

Luis Felipe Edwards Sr köpte 60 ha mark 1976, Fundo San José de Puquillay estate, i Colchagua Valley. Gården har idag växt till 390 ha och totalt äger familjen ca 1850 ha vingårdar och är med detta ett av de ledande familjeägda vinerierna i Chile.

2012 blev de utsedda till Winery of the year av ansedda International Wine and Spirits Competition (IWSC). Utöver den utmärkelsen har de vunnit åtskilliga priser för deras viner genom åren.. Pinot noir kan de och har, genom åren, ofta kommit ut med toppbetyg.

Luis Felipe Edwards Pinot Noir

Art nr 6238-01

Pris 59 kronor

2 juni, 2016