Åldersupplysning

Luis Felipe Edwards

Historien om Viña Luis Felipe Edwards (LFE) går tillbaka till 1976, då Luis Felipe Edwards Sr. köpte Fundo San José de Puquillay-fastigheten, som ligger i Colchagudalen, känd som den främsta vinodlingsregion i Chile. Gården ligger inbäddat i en avskild hästskoformad dal, skild från de majestätiska snötäckta anderna och den mindre San Fernando-åsen. Marken planterades  med 60 hektar vinrankor från början av 20-talet, bestående huvudsakligen av Cabernet Sauvignon, Malbec, Carmenere och Merlot och man sålde druvaorna vidare. I början av nittiotalet beslutade Luis Felipe Sr. att göra vin under eget namn och man byggde en modern vingård utrustad med den senaste toppmoderna tekniken. Den första tappningen Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon 1994 lanserades på den internationella marknaden i slutet av 1995 och man dricker fortfarande den på gården än idag, ett testament till kvaliteten på LFE-viner sedan dag ett.

Viña Luis Felipe Edwards har sedan dess vuxit till att vara den största 100% familjeägda och förvaltade vinföretaget i Chile, med 1850 hektar vingårdar och export till mer än 100 länder. Två generationer är aktivt engagerade i att hålla varumärket synonymt med kvalitet och traditionella familjevärden.

Den ursprungliga fastigheten i Puquillay har omvandlats till en modern produktionsanläggning där alla vinproduktion och tappning sker. De ursprungliga planteringarna på 60 hektar har ökat till nästan 400 hektar och sträcker sig upp till kullarna på 900 meter över havet, de högsta vingårdsplantagen i Colchagua. LFE har också förvärvat och planterade vingårdar i Leyda och Maule Valley, och i Colchagua Valley Coast.

Viña LFE har tilldelats troféer och medaljer från några av de mest prestigefyllda tävlingarna runt om i världen och blev erkänd som ”Årets nya världsproducent” av Sommelier Wine Awards (2016) och ”Chilenska producenten av året” av både Internationella Wine and Spirits Competition (IWSC) (2012) och AWC Vienna International Wine Challenge (2012, 2013, 2014).

I maj 2017 blev man som första och hittils ända Chilenska vineri BRC certifierad AA+.

Varje glas LFE-vin fångar våra familjevärden av tradition.